Team opa Piet

Team Opa Piet: “Wij schaatsen voor onze super opa!”

Iris, Aaron, Jacintha, Ruben, Teun en Merel vormen samen ‘Team Opa Piet‘. Zij zetten zich tijdens Schaatsen voor Daniel in voor hun super opa Piet. Met 78 jaar was opa Piet nog hartstikke fit, maar helaas zorgt een uitgezaaide tumor ervoor dat hij steeds minder kan.

Iris: “Wij, 6 kleinkinderen, gaan schaatsen voor onze bijzondere super opa Piet! En wij overdrijven niet als we “super” zeggen. Hij is 78 jaar, maar hij was altijd onderweg; familie en vrienden helpen, vorig jaar heeft hij nog geskied in Frankrijk, tot een paar jaar terug heeft hij nog een kustmarathon gelopen (ja, de hele 42 km) en hij deed wekelijks vrijwilligerswerk. Samen met oma waren ze altijd bezige bijtjes.

Onze super opa kan alleen niet meer doen wat hij altijd deed vanwege een uitgezaaide tumor in zijn rug. Het begon met pijn, toen terecht gekomen in het traject van onderzoeken, afwachten, gesprekken en behandelingen. Ook nu bleek opa speciaal te zijn, want na 6 maanden is nog steeds niet bekend waar de bron zit. Het houdt nog niet op, want opa heeft veel energie verloren. Gelukkig heeft hij onze super oma, een liefdevolle familie om zich heen en natuurlijk zijn humor!

Wij moeten toekijken hoe onze opa steeds minder kan. Daarom gaan wij schaatsen. Ook om een klein beetje het gevoel van machteloosheid op te vullen; die iedereen vast zal herkennen. Want kanker komt nog steeds veel te vaak voor. Voor al deze mensen moeten we blijven strijden. Met in gedachten alle mensen die deze ziekte niet hebben overleefd.”

Schaats je 8 februari niet mee, maar wil je wel helpen om kanker kansloos te maken? Steun dan Team Opa Piet, of doe een algemene donatie. Want elke bijdrage helpt!