Laden Evenementen

« Alle Evenementen

MaartenMemorial

24 jul - 10:00 tot 20:30

Op 4 augustus 2003 stierf Maarten van Sten op 27 jarige leeftijd aan de gevolgen van melanoom, een agressieve vorm van huidkanker. Hij had een passie voor sportwagens en Lotus in het bijzonder. Toen Maarten ziek was hebben zijn vrienden hem zo vaak mogelijk mee genomen naar allerlei evenementen, uiteraard bijna allemaal autogerelateerd. Als Maarten in zijn Lotus reed genoot hij zo dat hij zich even niet ziek voelde. Vanuit deze gedachte en als eerbetoon aan Maarten hebben Koen, Yvo en Sebastiaan in 2004 voor het eerst de MaartenMemorial georganiseerd.

Hand in hand MaartenMemorial

Even vergeten dat je ziek bent

MaartenMemorial wordt elk jaar rondom Maarten’s sterfdag georganiseerd. De opzet is in grote lijnen nooit veranderd.

Tijdens de MaartenMemorial willen we 100 (ex-)kankerpatiënten ook even te laten vergeten dat ze ziek zijn. Daarvoor mobiliseren we 100 meest fantastische sportwagens en hun eigenaren om onze passagiers – op de dag zelf doen we niet aan patiënten – een fijne dag te bezorgen.

Onze passagiers nodigen we uit om naar Ahoy Rotterdam waar ze een passagiersstoel, of vaak een kuipje, krijgen toebedeeld in één van de exclusieve sportwagens. Via een altijd bijzondere lunchlocatie rijden alle bolides naar Circuitpark Zandvoort, waar de auto’s en passagiers tegen het einde van de middag voor enkele snelle rondes het circuit opgaan. De dag wordt traditiegetrouw afgesloten met een BBQ, een veiling voor het goede doel en uiteraard een minuut stilte voor Maarten.

De echte race tegen kanker moet in het lab gewonnen worden

Naast het organiseren van een fijne dag hebben we als doelstelling om elk jaar een flink bedrag op te halen voor de Daniel den Hoed Fonds. Dit geldt gaat rechtstreeks, zonder strijkstok, naar het Erasmus MC Kanker Instituut en wordt gebruikt voor onderzoek naar kanker in het Maarten van Sten-laboratorium. Mede dankzij onze bijdrage is de afgelopen jaren meer dan 1,3 miljoen euro geïnvesteerd in de benodigde onderzoeksapparatuur. Door onderzoek kan kanker eerder worden gediagnosticeerd en beter worden behandeld.

Over de organisatie van de MaartenMemorial

MaartenMemorial wordt georganiseerd door vrienden van Maarten en een waar leger aan fantastische vrijwilligers en trouwe partners. Wij werken met een begroting van 0 euro. De organisatoren zelf, alle rijders, alle vrijwilligers, Bink, eFocus, Ahoy, Circuitpark Zandvoort, Application Partners, Paddock Digital Printing, Abracadabra, Octane, de notaris, de veilingmeester en nog een tiental andere partners doen dit allemaal voor helemaal noppes, niets, nada. Nou ja, voor het goede gevoel en het goede doel uiteraard.

Het geld dat onze rijders ophalen gaat rechtstreeks naar de Daniel den Hoed Fonds. Zo weten we zeker dat elke gedoneerde euro ook daadwerkelijk terecht komt waar die nodig is: in het Maarten van Sten laboratorium. Theo Luider, die de scepter over het Maarten van Sten-lab zwaait is te allen tijde bereid om rekenschap te geven over de bestemming van onze donaties.

Gegevens

Datum:
24 jul
Tijd:
10:00 tot 20:30
Website:
https://www.maartenmemorial.com/

Organisator

Maarten Memorial
Website:
https://www.maartenmemorial.com