Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Westlandse Ride, verplaatst naar 2021

6 jun tot 7 jun

Op zaterdag 6 en zondag 7 juni 2020 vindt de vierde editie van De Westlandse Ride plaats. De Westlandse Ride is een geweldig fietsevenement met een 24-uursrit door het Westland en vrije toertochten. Daarmee zetten zij zich in om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

Gezonde voeding en kanker

Komende editie wordt er gefietst voor onderzoek naar de relatie tussen gezonde voeding en kanker door Prof. dr. Chris Bangma van het Erasmus MC. Hij richt zich specifiek op dieetinterventies bij mannen met prostaatkanker. In Nederland zijn er zo’n 80.000 mannen die aan prostaatkanker lijden en elk jaar worden 11.000 nieuwe diagnoses gesteld.

Gezonde voeding kan een belangrijke rol spelen in het verloop van de ziekte. In het onderzoek van prof. dr. Bangma volgt de ene groep patiënten met de diagnose laag-risico prostaatkanker een dieet met verse voedingsproducten. De andere groep patiënten volgt dit dieet niet. De artsen kunnen zo ontdekken welke voedingsstoffen een effect hebben op de tumor. Bij het aanbod van het gezonde dieet werken de onderzoekers samen met Westlandse leveranciers van versproducten. De onderzoeksresultaten kunnen ook iets betekenen in het onderzoek naar de behandeling van andere typen kanker.

Gegevens

Begin:
6 jun
Einde:
7 jun
Website:
https://www.dewestlandseride.nl/

Locatie

Olsthoorn Ranch
Naaldwijk,

Organisator

De Westlandse Ride
Website:
http://www.dewestlandseride.nl