Elke bijdrage aan kankeronderzoek is van grote waarde en een stap dichterbij “behandeling op maat voor elke patiënt”.

Hieronder vind je alle manieren waarop je mee kunt helpen kanker kansloos te maken.

Wist je dat je zowel privé als zakelijk met een belastingvoordeel kunt doneren?
Klik hier om je fiscale voordeel uit te rekenen.

Doe een gift


Jouw gift is meer dan welkom. Je kunt makkelijk online doneren of een gift overmaken. Je bijdrage wordt ingezet voor baanbrekend onderzoek in het Erasmus MC Kankerinstituut.


Heb je een dierbare verloren aan kanker? Of heeft een dierbare juist de strijd gewonnen of zit hij of zij er midden in? Als eerbetoon aan deze bijzondere persoon kun je een gift overmaken ter ere van hem of haar.


Wil je het Daniel den Hoed Fonds voor langere tijd steunen en genieten van maximaal belastingvoordeel? Dat kan eenvoudig via het invullen van de overeenkomst, die je hier kunt downloaden.


Nalatenschappen zijn voor de continuïteit van kankeronderzoek onmisbaar: kanker kansloos maken is namelijk niet van vandaag op morgen gerealiseerd. Het is een traject van stap voor stap meer kennis vergaren om onze gezamenlijke ambitie waar te maken.

Start een actie


Onze hoeden-spaarpot is onze “collectebus”. Heb jij een winkel, een horecabedrijf, sportschool of een andere mooie plek waar je de spaarpot neer zou willen zetten, laat ons dat dan weten via foundation@erasmusmc.nl.


Wil je een eigen (sponsor)actie voor het Daniel den Hoed Fonds starten? Bekijk de actiewebsite voor inspiratie en start je actie!


Het Daniel den Hoed Fonds nodigt alle bedrijven, groot en klein, uit om samen een stap te nemen in de overwinning op kanker. Dan kan op structurele basis maar natuurlijk ook eenmalig.


Word vrijwilliger! Het Daniel den Hoed Fonds heeft regelmatig activiteiten en events waarbij uw inzet onmisbaar is.

Koop een product


Het schilderij van kunstenares Jeannette Kommer is speciaal gemaakt voor het Daniel den Hoed Fonds. Het werk symboliseert het “onderbewuste”, waarbij er meer gebeurt dan we denken. Dit schilderij is op canvas te bestellen in verschillende afmetingen.

Een gedeelte van de aankoopprijs van het Daniel den Hoed-schilderij op canvas gaat naar het Daniel den Hoed Fonds.


De wijnspecialisten van Foodspeciaalzaak hebben een
speciale Daniel den Hoed rode en witte wijn voor u
geselecteerd.
De rode wijn is een soepele en aangename Merlot.
De witte wijn is een droge en frisse Sauvignon Blanc.

Met elke fles draagt u € 2 bij aan kankeronderzoek.


Het beeldje van kunstenaar Ger van Tankeren is speciaal gemaakt voor de Daniel den Hoed. Het werk is een rank meisje die de kwetsbaarheid van patiënten met kanker symboliseert. Het meisje laat de vogel vrij, die hoop uitstraalt.  De hoop die er, dankzij kankeronderzoek, is.

Een gedeelte van de aankoopprijs van het Daniel-beeldje gaat naar het Daniel den Hoed Fonds.


De massief zilveren armbanden zijn uniek en speciaal gemaakt voor de Daniel den Hoed met het logo aan de binnenzijde. De armband is verpakt in een mooi rode geschenkdoos met een zilveren hoed erop gedrukt. Een uniek cadeau!

Een gedeelte van de aankoopprijs van de Daniel den Hoed-armband gaat naar het Daniel den Hoed Fonds.

Ook zij maken kanker kansloos