ANBI

De Erasmus MC Foundation – Daniel den Hoed (voorheen Daniel den Hoed Stichting) is een ANBI

Per 1 januari 2018 is de Daniel den Hoed Stichting onderdeel geworden van de Erasmus MC Foundation, en zal verder gaan als Erasmus MC Foundation – Daniel den Hoed (simpelweg Daniel den Hoed Fonds). De foundation, en daarmee ook het Daniel den Hoed Fonds, is aangemerkt als een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) bij de Belastingdienst. Een gift aan de Erasmus MC Foundation – Daniel den Hoed is hierdoor fiscaal aftrekbaar.

Het voordeel van schenken aan ANBI’s is dat de Belastingdienst de gift geheel of gedeeltelijk in aftrek brengt op het belastbaar inkomen. Zij betalen dus mee aan de gift.
Bovendien betaalt het fonds geen successierecht of schenkingsrecht over erfenissen en schenkingen die zij ontvangt in het kader van het algemeen belang.

Fiscale naam: Erasmus MC Foundation
Het RSIN nummer (fiscaalnummer) van de Erasmus MC Foundation: 8160.53.327
Het Kamer van Koophandel-nummer is: 41128623

Erasmus MC Foundation – Daniel den Hoed
p/a Antwoordwoordnummer 55
3000 WB Rotterdam

Erasmus MC, gebouw Rochussenstraat, kamer Gk-947
Burg ’s-Jacobplein 51
3015 CA Rotterdam

foundation@erasmusmc.nl

NL49 INGB 0000 0083 53 (voorheen Giro 8353)
t.n.v. Erasmus MC Foundation.

Donaties op bovenstaande rekeningnummers worden besteed aan onderzoek naar een betere diagnose, behandeling en zorg voor patiënten met kanker.