Wendy van Dijk helpt ook mee in de strijd tegen kanker!

Op 1 september start de nieuwe campagne van de Daniel den Hoed Stichting. Een campagne waarbij zichtbaar wordt gemaakt dat kanker ons allemaal raakt. Elke maand vertelt een bekende of onbekende Nederlander zijn persoonlijke verhaal over zijn relatie met kanker met hierbij de oproep om ook een steentje bij te dragen.

Presentatrice Wendy van Dijk trapt als eerste af met haar persoonlijke verhaal, waarna er vele bekende en onbekende Nederlanders zullen volgen. De filmpjes zijn te zien op www.maakkankerkansloos.nl en op de Facebookpagina van de Daniel den Hoed Stichting.

Wendy verloor tien jaar geleden haar vader aan darmkanker. In haar filmpje blikt ze terug op de kracht en liefde waarmee haar familie met het ziekbed van haar vader wist om te gaan. Maar ze leerde ook hoe zwaar en heftig het omgaan met kanker is. ,,Maar hoe positief je er ook in staat, het wil niet zeggen dat je die strijd ook kunt winnen. Daarom is er geld nodig voor onderzoek. Dus kom in actie en maak kanker kansloos.’’

Klik hier om het filmpje met het persoonlijke verhaal van Wendy te zien.

Na het filmpje met Wendy van Dijk, komen ook de verfilmde persoonlijke ervaringen van onder andere de mannen van de gevierde mannenkapperszaak Schorem aan bod, evenals het relaas van de acteurs Martin van Waardenberg en Dirk Zeelenberg. Daarnaast schitteren ook verschillende onbekende Nederlanders op www.maakkankerkansloos.nl. De renners van de Westland Ride vertellen over hun ervaringen, evenals enkele medewerkers van Holland Casino.