Patio

Mooi moment Nr. 6: Verwenzorg en kunstzinnige therapie bij Patio

Het afgelopen jaar hebben wij een hoop mooie dingen kunnen realiseren met de opbrengst van Maak Kanker Kansloos. Wij willen in deze onzekere tijd ook deze positieve momenten koesteren. Eén van deze positieve momenten is het feit dat het Daniel den Hoed Fonds – dankzij de bijdrage van onze actievoerders en donateurs – het prachtige werk van Patio kan ondersteunen.

Patio staat voor Patiënten Informatie Centrum Oncologie en is gevestigd in het Erasmus MC. Het is een warme en veilige plek waar kankerpatiënten naar toe kunnen gaan voor verschillende niet medische zaken. Je bent daar welkom voor een kopje koffie terwijl je moet wachten voor je afspraak. Ook kun je er informatie vinden over allerlei zaken die met kanker te maken hebben, zoals de kwaliteit van het leven met en na kanker.

De bijdrage van het Daniel den Hoed Fonds wordt aangewend voor de verwenzorg en de kunstzinnige en muziektherapie voor patiënten met kanker. Elke week komen er schoonheidsspecialistes en masseurs aan bed en kunnen patiënten genieten van een verwenmoment. De kunstzinnige en muziektherapie wordt gegeven door de vaktherapeuten Yvonne Peschier en Marcella van der Heijde. Zie hiervoor ook onderstaand interview met kunstzinnig therapeut Yvonne Peschier en een inkijkje in een sessie met een patiënt.

 

Meer informatie over Patio kun je vinden op https://www.erasmusmcpatio.nl

Benieuwd naar andere mooie momenten die mogelijk zijn gemaakt door Maak Kanker Kansloos?

Lees hier meer over de aanschaf van de Light Sheet Microscoop, onderzoek naar immuuntherapie, de winnaars van de Daniel den Hoed Award of het lopende kankeronderzoek van professor Roland Kanaar.