Schaatsteam Maak een mooie Slag

Schaatsteam “Maak een mooie Slag” schaatst voor Daniel

Frans Luiten heeft zowel op persoonlijk als zakelijk gebied van dichtbij gezien wat een enorme impact kanker op de patiënt en de mensen om hen heen heeft. Frans is al bijna 40 jaar werkzaam bij het Erasmus MC waarvan maar liefst 30 jaar in de kankerzorg.  Tijdens Schaatsen voor Daniel schaatst hij voor de dierbaren die hij is verloren, samen met de rest van zijn team ‘Maak een mooie Slag’. Hier deelt Frans zijn verhaal en motivatie.

“Maak een mooie Slag”

Onder deze naam doe ik mee met een team aan het evenement Schaatsen voor Daniel. Om 2020 maar eens goed te beginnen, heb ik er voor gekozen om deze gelegenheid aan te pakken.

Inmiddels werk ik bijna 40 jaar bij het Erasmus MC  waarvan de laatste 10 jaar bij HR Services. Daarvoor maar liefst 30 jaar in de kankerzorg, in de Daniel, waar ik van dichtbij de kankerzorg heb meegemaakt. Een mooie tijd, fijn gewerkt en veel geleerd op de afdeling Radiotherapie van de toenmalige Dr. Daniel den Hoed kliniek. Alwaar de behandeling van kanker, de research en innovatie naar kanker en de opleiding in dit specialisme altijd grote indruk op mij hebben gemaakt, waarbij voor mij altijd de patiënt centraal stond.

Kanker

Kanker raakt ons ontegenzeggelijk allemaal, in de eerste plaats de betrokkene zélf maar juist ook de mensen direct om je heen. Al vele keren heb ik de enorme impact van deze ziekte van dichtbij meegemaakt. 15 jaar geleden mijn vrouw verloren aan kanker, twee broers verloren, en ook een zus en een zwager konden het niet winnen van deze ziekte.

Schaatsen

Schaatsen vind ik prachtig, een mooie sport waarvan ik erg kan genieten. Met de paplepel in gegoten, mede door de polders waar ik woon en leef. Mijn broer Jack schaatst ook mee in mijn team en hij heeft de echte Elfstedentocht gereden in het mooie Friesland (1997). Persoonlijk heb ik drie keer de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk mogen schaatsen.

 

Maak een mooie Slag

Tja beste mensen

Tja beste mensen, juist door de combinatie van het mooie schaatsen én je inzetten voor een goed doel ‘Maak Kanker Kansloos’, raakte ik in de ban van dit evenement. Het sprak mij zeer aan en precies daar vind je mijn motivatie om mee te doen met dit evenement. Met elkaar geld genereren voor onderzoek naar kanker om deze ziekte er onder te krijgen. Het is mooi dat het Daniel den Hoed fonds er is om geld op te halen voor meer wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut.

“Schaatsen tegen kanker, een mooie kans en uitdaging die ik niet kon laten liggen”.

Team

Ik heb een prachtig team weten samen te stellen; goeie mensen, liefhebbers van schaatsen en vooral inzetters voor het goede doel.
Daarom vraag ik: doe jij mee 8 februari en wil je ons helpen om kanker kansloos te maken?
Geweldig mooi zou dat zijn. Steun ons team “Maak een mooie Slag” door het doneren van een mooi bedrag, want elke euro helpt! Wij gaan er voor!

Hartelijk dank,

Frans Luiten