Hockeywedstrijd levert € 15.000 op

Tijdens het benefietevenement afgelopen zaterdag op Hockeyclub Rotterdam is het prachtige bedrag van 15.000 euro opgehaald voor de Daniel den Hoed Stichting. De avond werd georganiseerd Jules Sohier, speler van de Dutch Hockey Masters 40+. Afgelopen zomer werden zij Europees Kampioen. Tijdens het evenement is aandacht gevraagd voor kanker.

Tijdens een doelpuntrijke wedstrijd zagen ruim 500 toeschouwers dat het gelegenheidsteam ‘de Daniel den Hoed Allstars’, met onder andere  Guus Vogels, Floris-Jan Bovelander en Remco van Wijk, hun kunsten nog niet zijn verleerd. Ook bondscoach Max Caldas was als speler van de partij: “Toen ik gevraagd werd, wist ik dat ik erbij moest zijn. Ik heb niet eens in mijn agenda gekeken. Op mijn zeventiende verloor ik mijn vader aan kanker. Ik denk nog elke dag aan hem.”

‘De kankerpatiënt is de grote winnaar!’
De Daniel den Hoed Allstars  wonnen uiteindelijk de wedstrijd. Initiatiefnemer Jules Sohier: “We hadden onze handen vol aan de Allstars. In het team zaten jonge en zeer ervaren spelers, goed voor ruim 1.500 interlands. Uiteindelijk was het publiek, maar vooral de kankerpatiënt de grote winnaar!”

Opbrengst
De opbrengst van het evenement wordt besteed aan nieuwe voorzieningen in het Erasmus MC Kankerinstituut, waarmee de effectiviteit van behandelingen op specifieke tumoren beter onderzocht kunnen worden. Jules Sohier: “We hebben speciaal voor deze doelbesteding gekozen, omdat ik zelf de effecten van verschillende behandelmethoden aan den lijve heb ondervonden. Met deze faciliteit wordt niet alleen de kans op genezing groter, maar kunnen ook de nadelige gevolgen van de behandeling zelf beperkt worden. Dat verhoogt de kwaliteit van leven tijdens en na de behandelingen enorm!”

Heel veel dank aan iedereen die zich voor dit mooie evenement heeft ingezet!