Actie voor Daniëlle van Steekelenburg

Daniëlle van Steekelenburg uit De Lier kreeg de onheilstijding dat zich een tumor in haar hersenen had genesteld en belandde van het ene op het andere moment in een nachtmerrie.

,,In mijn werk heb ik veel voor en met kankerpatiënten gedaan. Dat liet me niet onberoerd, maar je voelt de machteloosheid pas echt als de ziekte zo dichtbij komt,” zegt Daniëlle van Steekelenburg. ,,Toen ik de boodschap kreeg, liet ik meteen alles uit mijn handen vallen. Ik rolde van het ene gesprek in het volgende onderzoek.”

Peetoom
Van Steekelenburg staat niet alleen in haar strijd. Het nieuws van haar ziekte trof peetoom Jan Gardien als een bliksemschicht. ,,Mijn eerste gedachte was: dat kan niet, dat hebben ze verkeerd gezien, langzaam maar zeker werd haar situatie me duidelijk. Bijna gelijktijdig kwam het idee bij me op haar een hart onder de riem te steken.”

Gardien pakte samen met Daniëlles zus Ellen het plan op om actie te voeren en geld bij elkaar te brengen voor een VYCAP. Het stukje hoogwaardige techniek staat op het verlanglijstje van de Daniel den Hoedkliniek en is een onmisbaar hulpmiddel in de strijd tegen kanker. Misschien kan Daniëlle daar ook nog profijt van hebben.

Onder de naam actie Daniel(le) den Hoed werden er, verspreid over 3 maanden, een groot aantal activiteiten opgezet waaronder een veiling, bloemschikken, fietstocht, bowlingworkshop, hardloopclinic, koningsconcert, fietstocht en als afsluiting een feestelijk concert.

De actie rondom haar persoon ervaart de bescheiden Lierse fysiotherapeute als een warme douche. ,,Natuurlijk voel ik me wel eens zielig, maar dat helpt niet. Dat gevoel moet ik omzetten in iets positiefs, iets wat wel helpt.”

De actie heeft een fantastisch slot gekregen in de vorm van een eindconcert. Het financiële resultaat mag er ook zijn: € 40.000.

Bekijk het filmpje waarin Danielle van Steekelenburg en de actie voor haar centraal staan.