Actie ‘Maak Kanker Kansloos’ haalt bijna half miljoen op

Voor de campagne Maak Kanker Kansloos is zaterdag 23 juni € 497.105 opgehaald. Zaterdag fietsten deelnemers de Tour de Rotterdam, nadat burgemeester Aboutaleb het startschot gaf. Kort na het startschot was er al een recordbedrag opgehaald.

 

Het geld komt terecht bij de campagne Maak Kanker Kansloos van het Daniel den Hoed Fonds. De opbrengst wordt gebruikt voor de aanschaf van een elektronenmicroscoop dat bijdraagt aan onderzoek naar kanker. Ieder jaar wordt de Tour de Rotterdam verbonden aan een project van het Erasmus MC.

,,De deelnemers van de Tour de Rotterdam fietsten vandaag 220.750 euro bij elkaar voor het besturingssysteem van de microscoop. Het Daniel den Hoed Fonds had vanmorgen na het startschot al een cheque overhandigd gekregen. Het Daniel den Hoed Fonds en RTV Rijnmond het andere  bedrag voor de hardware”, legt Wim Waning van Tour de Rotterdam uit. ,,Fantastisch!”

Deelnemer Pierre Kuster overhandigde de cheque van de Tour de Rotterdam aan het Daniel den Hoed Fonds. Hij fietst een tocht van 105 kilometer vandaag en heeft al 3.605 euro op de teller staan. Hij verloor zijn echtgenote aan een zeldzame vorm van kanker. Zijn actie op de website van de Tour de Rotterdam heet dan ook ‘Kanker slopen in plaats van gesloopt worden door kanker’.

Vandaag leggen de ruim 2500 deelnemers een fietstocht tussen de 25 en 135 kilometer af. Er worden drie vrije toertochten, twee recreatieve tochten en een pelotontocht gereden. Die leiden onder meer langs de Rotterdamse skyline. De lange afstanden gaan ook door natuurgebieden op de Zuid-Hollandse eilanden. Zowel recreatieve fietsers als gezinnen en wielrenners doen mee aan het evenement om geld op te halen voor een project.

Bron: https://www.ad.nl/rotterdam/maak-kanker-kansloos-haalt-bijna-half-miljoen-op~a19a8761/